REDHOTMINUTE

Testen applicaties

Uitdaging

Redhotminute heeft mij gevraagd voor hun klant Kia Motors het MyKia-platform te testen. Het betreft hier meerdere sites voor diverse landen, die getest moesten worden in de diverse browsers. Het ging hierbij voornamelijk om het doorlopen van de belangrijkste flows van de diverse processen, zoals het registratie-proces, het maken van een afspraak, het veranderen van de profielgegevens etc. Extra uitdagingen hierbij waren de verschillende taalvarianten en uitzonderingen per land.

Suelution

Om te beginnen heb ik een uitgebreid testdocument opgesteld zodat ik gestructureerd iedere site van begin tot eind zou doorlopen. Aan de hand van documentatie van Redhotminute kon ik het maatwerk per land opnemen in het testdocument. En daarna kon het testen beginnen! Zorgvuldig heb ik alle sites getest en een issuelijst per land opgeleverd. In dit document stonden naast technische verbeteringen ook alle UX-issues en aanbevelingen (gebruiksvriendelijkheid). De ontwikkelaars hebben daarna de issues opgepakt en afgevinkt.

Resultaat

Het was voor de ontwikkelaars prettig om per site een document opgeleverd te krijgen met de issues, voorzien van screendumps waarmee het voor hen direct duidelijk was wat er aangepast moest worden. Op die manier kon er per land een prima site opgeleverd worden.

Website Redhotminute

Close