ENERGIE STATION

Pecha Kucha presentatie

Uitdaging

Michel Schrijvers, oprichter van Energie Station, is door Stichting Ontwerperskring Oss gevraagd om op hun eerste Pecha Kucha Avond zijn visie op het gebied van innovatie in Oss 2040 te presenteren. Het gaat over inspirerende ideeën en technologieën die Oss verder kunnen helpen in de toekomst. Pecha Kucha is een presentatievorm die door middel van een PowerPoint-voorstelling in een vast format, namelijk van 20 dia’s die na 20 seconden automatisch doordraaien, de lezinggever aanmoedigt om kort en krachtig in 400 seconden, zijn of haar visie te presenteren.

Michel heeft mij gevraagd om het verhaal in zijn hoofd, te vertalen naar een Pecha Kucha Presentatie. En dan niet alleen in beeld, maar vooral ook de totale opzet ervan, from scratch.

Suelution

Ik ben samen met Michel gaan brainstormen (stickeren, weer eens wat anders dan stekkeren) om te achterhalen wat dat verhaal nu precies was. We hebben samen structuur aangebracht binnen de output van de brainstormsessie, zodat het verhaal helder overgebracht zou worden. Daarna was het zaak om pakkende teksten te maken die ook nog eens binnen de 20 sec per slide verteld konden worden. Alles ondersteund door krachtig en prachtig beeldmateriaal om het verhaal nog meer kracht bij te zetten. En daarna samen oefenen, oefenen en nog eens oefenen om de presentatie goed onder de knie te krijgen.

Resultaat

Op de Pecha Kucha Avond heeft Michel een fantastische presentatie gegeven waarmee hij zijn inspirerende en innovatieve ideeën heeft gedeeld met het publiek. Hierbij zijn vraagstukken die gaan over klimaatverandering, duurzame energie, een kringloop-economie en een on-line samenleving aan de orde gekomen en heeft hij kunnen laten zien wat Energie Station, met haar innovatieve technieken, te bieden heeft voor Oss. De New Modern Times zijn, wat Michel betreft, begonnen!

Website Energie Station

Close