MOEDERS VOOR MOEDERS

Content nieuw intranet

Uitdaging

Moeders voor Moeders is een organisatie die zich bezig houdt met het inzamelen van urine zodat daar het hormoon hCG uit gewonnen kan worden, waar een farmaceut weer geneesmiddelen voor vruchtbaarheids-behandelingen van kan maken. Moeders voor Moeders heeft veel gemotiveerde informatrices in dienst voor de werving van kandidaat deelneemsters. Daarnaast zijn er medewerkers die zich bezig houden met de marketing van Moeders voor Moeders. Allemaal moeten zij bij bepaalde informatie kunnen, via een intranet. Ook vindt de organisatie het belangrijk dat de informatrices succesverhalen uit kunnen wisselen, dat hun kennis up-to-date-blijft en dat ze het trots-gevoel kunnen delen of herkennen zodat het niet alleen een nuttig maar ook een Sociaal Intranet wordt.

De website wordt technisch gebouwd door Redhotminute, met Sitecore als onderliggend CMS, maar moet vervolgens zelf gevuld worden door Moeders voor Moeders. Hiervoor moet informatie ingewonnen worden, huidige content geredigeerd of herschreven worden, of teksten zelfs helemaal bedacht worden.

Mij is gevraagd bij veel onderdelen mee te denken (hoe pakken we het aan) en de teksten voor de verschillende onderdelen te schrijven. Samen met Terry, de projectleider van het intranet, ben ik verantwoordelijk voor de content en het up-to-date houden ervan.

Suelution

Met veel enthousiasme en inspiratie ben ik aan de slag gegaan met het intranet voor Moeders voor Moeders. Eerst inlezen, mezelf verdiepen in de huidige content. Daarna heb ik bekeken hoe de technische opzet voor Intranet 2.0 is en uit welke onderdelen het bestaat. Van de projectleider krijg ik steeds afgebakende vraagstukken waar ik mee aan de slag ga. Soms brainstormen, meedenken, dan weer ondersteunend, maar vooral ook teksten schrijven en content verzamelen en redigeren die op het intranet komen te staan.

Van belang is dat er 1 schrijfstijl aangehouden wordt zodat dat zorgt voor uniformiteit in het intranet. De teksten moeten persoonlijk zijn, de informatrices aanspreken en enthousiasmeren. Maar dit intranet moet ook courante nieuwsberichten, de laatste kennistraining of logistieke en administratieve mededelingen bevatten. Daarnaast biedt het de informatrices de mogelijkheid er een Sociaal Intranet van te maken doordat zij zelf Succesverhalen kunnen toevoegen, Kalenderitems kunnen plaatsen etc. Het maakt mij trots dat ik hier aan mee mag werken, voor zo’n mooie organisatie als Moeders voor Moeders.

Resultaat

Tijdens de bouw van het intranet ben ik volop bezig geweest teksten voor alle onderdelen te schrijven. Op het moment dat het intranet technisch opgeleverd werd, kon deze direct gevuld worden met de content per onderdeel. Dat zorgde voor een snelle en adequate livegang van de site.

Ik heb heel prettig samengewerkt met zowel de technische club Redhotminute als de projectleider voor het intranet van Moeders voor Moeders; Terry. Het is een intranet geworden, dat blijft groeien en steeds persoonlijker wordt door de inbreng van de medewerkers en informatrices. Het redactionele gedeelte na oplevering is iets waar ik me wekelijks mee bezig hou, zodat de content vernieuwend en up-to-date blijft.

Website Moeders voor Moeders

Close